Kırmızı et arzında sorun devam ediyor

"Besilik ithalatında KKDF kaldırılmalı" Yücesan, işlenmiş et ve et ürünleri faaliyetinde bulunan firmalara ithalat kolaylığı getirilmesi önerisinde bulunarak, şunları kaydetti.

Devamı için...

Mezbaha atıklarının bertaraf edilmesi

Mevcut mezbahaların şartlarını iyileştirmek, gelişen teknolojik yenilikleri takip ederek teknik bilgileri güncel tutmak.

Devamı için...

Et ve et ürünlerinin muhafaza yöntemleri

Muhafazanın amacı gıdaların bozulma ve kokuşmalarını önlemektir. Bozulma ne şekilde olursa olsun bozulmaya neden olan en önemli etkenlerden bir tanesi mikroorganizmalardır.

Devamı için...
  • Duyurular -
  • Haberler -
  • Etkinlikler

SEKTÖR

Oku
  • Gıda Mevzuatı -
  • Desteklemeler -
  • İthalat Koşulları

MEVZUAT

Oku
GÜNDEMİMİZDEN

Çözüm Bekleyen Sorunlar
Çözüm Önerileri

Kırmızı et sektörümüzde son günlerde yaşanan dengesiz fiyat hareketleri ile ilgili et sanayicileri ve üreticileri birliği olarak görüşlerinizlerinizi GTHB ve sektörümüzle paylaştık.

Besilik materyal sayısını arttırmak ve atıl çiftlik kapasitelerini doldurmak amacıya firmaların sıfır gümrük vergisiyle doğrudan besilik materyal imalatı yapmasına izin verilmeli.

Kırmızı et fiyatlarında son aylarda yaşanan sert artışlar, Ramazan ayı öncesi sektörümüzü endişelendirmektedir

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan yeni tebliğ taslağı, et ürünleri ve karışımları için getirilecek önemli değişiklikler içeriyor. Hali hazırdaki mevzuatta 'Kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında' yüzde 20 olan yağ miktarı yüzde 15'e düşürüldü. Hazırlanan taslak ile ilk kez 'hamburger'e dair net bir tanım getirilmiş oldu. Bu yeni tanıma göre hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların özenle seçilmiş etlerinden elde edilerek, hayvanların yağları, lezzet katacak çeşitli baharatlar ve diğer gıda katkı maddeleri eklenerek hazırlanır. Taslaktaki bir diğer önemli değişiklik ise sucukla ilgili düzenlemeler. Bu düzenlemeler sayesinde, sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha kolay sınıflandırılabilmesi hedefleniyor.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından bölgelere göre
yayınlanan haftalık karkas kesim fiyat tablosu

9. Olağan Genel Kurul

ETBİR' de yeniden
Ahmet Yücesan

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR)'in 9. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat'ta yapıldı. ETBİR'de yeni dönem yönetim kurulu başkanlığını Dr. Ahmet Yücesan devraldı.

ETBİR Genel Kurulu 18 Şubat'ta yapıldı. Mevcut yönetim kurulunda görevde olan üyelerin çoğunluğu göreve devam ederken, ilk kez görev alan üyelerle bayrak yarışı geleneği devam ettirildi. Yönetim Kurulu'nun görev dağılımını yaptığı 23 Şubat'taki ilk toplantıda Dr. Ahmet Yücesan Yönetim Kurulu başkanı oldu. Yücesan, daha önce de bir dönem ETBİR, bir dönem de Ulusal Kırmızı Et Konseyi -UKON yönetim kurulu başkanlığı yapmıştı.


Devamı
ETKİNLİK TAKVİMİ

Yaklaşan Etkinlikler
Ve Fuarlar

TOPLAM ZİYARETÇİ SAYISI

00

+

Toplam Ziyaretçi

00

+

Günlük Ziyaretçi

00

+

Üyelerimiz

00

+

Toplam ETBLOG

ETBLOG

Yazarlar / Makaleler
Konuklar / Ropörtajlar

Engin Damla

Bonfilet Et Sanayi A.Ş. Türkiye Satış Müdürü

Mustafa Tayar

Prof. Dr.

Erhan Çetin

Aytaç Gıda / CEO