

Kırmızı et arzında sorun devam ediyor
"Besilik ithalatında KKDF kaldırılmalı" Yücesan, işlenmiş et ve et ürünleri faaliyetinde bulunan firmalara ithalat kolaylığı getirilmesi önerisinde bulunarak, şunları kaydetti.
Devamı için...

Mezbaha atıklarının bertaraf edilmesi
Mevcut mezbahaların şartlarını iyileştirmek, gelişen teknolojik yenilikleri takip ederek teknik bilgileri güncel tutmak.
Devamı için...

Et ve et ürünlerinin muhafaza yöntemleri
Muhafazanın amacı gıdaların bozulma ve kokuşmalarını önlemektir. Bozulma ne şekilde olursa olsun bozulmaya neden olan en önemli etkenlerden bir tanesi mikroorganizmalardır.
Devamı için...

DANA KARKAS BESİ ÜRETİM MALİYETİ
Mart 2024 de besiye giren danalar İthal (Güney Amerika Etçi Irk) ve Yerli menşeli (Kars Etçi Irk / Ege-Marmara Holstein Sütçü ırk) lar olarak incelenmiştir.
Devamı için...

Taklit ve hileli gıdada yeni dönem
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit ve hileli gıda ürünlerinin listelerinin artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilere sunulacağını duyurdu. Yumaklı, bu yeni sistemin guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yer alacağını ifade etti.
Devamı için...

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ 10 YAŞINDA!
Gıda sektörünün yalnızca güvenli ve lezzetli ürünler üretmesini değil, aynı zamanda daha yeşil bir gezegene, daha sağlıklı yaşama ve gelişen bir ekonomiye de katkıda bulunmasını sağlayan fikirleri, yenilikleri ve politikaları destekleyerek daha sürdürülebilir gıda sistemine geçişi hızlandırmalıyız.
Devamı için...