Sultan Etçi 03-06 Eylül tarihlerinde Tuyap'ta düzenlenen World Food 2024 Fuarına katıldı
Üyelerimizden @beslersucuk, @istanbulsanayiodasi tarafından her yıl yayınlanan, #turkiyeninikinci500buyuksanayisirketi sıralamasında 17. sırada yer aldı
Etbir Yönetim Kurulu Üyemiz, Bonfilet Et Sanayi Yön. Kur. Bşk. Hakan Akkoyun yaptığı konuşmada sektörümüzün sorunları ve çözümleri ile ilgili görüş ve önerilerini aktardı.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul Veteriner Hekimler Platformu Kurucu Üyeleri, ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Vet. Dr. Ahmet Yücesan ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi profesörleri Prof. Dr. Tolga Kahraman ve Prof. Dr. Serkan Kemal Büyükünal'ın katılımıyla İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası'nda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların seçimi, kurban kesimi ve hijyen konularında önemli bilgiler ulusal basına aktarıldı.
DANET’in resmi sponsor olduğu, gıda sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Yerel Zincirler Buluşuyor Ankara 2024 Fuarı; Organize gıda perakendesine hizmet veren üretici ve tedarikçi firmalar ile Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na üye zincir marketleri bir araya getirdi. Bu buluşma, yeni sektörel iş birliklerini inşa etmek ve mevcut ortaklıkları güçlendirmek adına büyük önem arz ediyor.
"Besilik ithalatında KKDF kaldırılmalı" Yücesan, işlenmiş et ve et ürünleri faaliyetinde bulunan firmalara ithalat kolaylığı getirilmesi önerisinde bulunarak, şunları kaydetti.
Mevcut mezbahaların şartlarını iyileştirmek, gelişen teknolojik yenilikleri takip ederek teknik bilgileri güncel tutmak.
Muhafazanın amacı gıdaların bozulma ve kokuşmalarını önlemektir. Bozulma ne şekilde olursa olsun bozulmaya neden olan en önemli etkenlerden bir tanesi mikroorganizmalardır.
Et ve Süt Kurumu'nun 25 Mart Cumartesi günü duyurduğu taze ve dondurulmuş karkas et satışına dair usul ve esaslar kurumun web sitesinde bugün yayına alınmıştır.