Haberler

Haberler

7 Eylül 2024 Cumartesi

Üyemiz Sultan Etçi, World Food Fuarına Katıldı

Sultan Etçi 03-06 Eylül tarihlerinde Tuyap'ta düzenlenen World Food 2024 Fuarına katıldı

1 Ağustos 2024 Perşembe

Üyemiz Beşler Sucuk, Türkiye'nin ikinci 500 büyük firması arasında 17. Sırada

Üyelerimizden @beslersucuk, @istanbulsanayiodasi tarafından her yıl yayınlanan, #turkiyeninikinci500buyuksanayisirketi sıralamasında 17. sırada yer aldı

14 Haziran 2024 Cuma

Tarım ve Orman bakanı Sayın İbrahim Yumaklı İSO meclis toplantısına katıldı.

Etbir Yönetim Kurulu Üyemiz, Bonfilet Et Sanayi Yön. Kur. Bşk. Hakan Akkoyun yaptığı konuşmada sektörümüzün sorunları ve çözümleri ile ilgili görüş ve önerilerini aktardı.

30 Mayıs 2024 Perşembe

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası'nda Kurban Bayramı Öncesi Kurbanlık Seçimi Ve Hijyen Eğitimi Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Ahmet Yücesan’ın da Katılımı ile Gerçekleştirildi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul Veteriner Hekimler Platformu Kurucu Üyeleri, ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Vet. Dr. Ahmet Yücesan ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi profesörleri Prof. Dr. Tolga Kahraman ve Prof. Dr. Serkan Kemal Büyükünal'ın katılımıyla İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası'nda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların seçimi, kurban kesimi ve hijyen konularında önemli bilgiler ulusal basına aktarıldı.

17 Mayıs 2024 Cuma

ETBİR üyelerimiz DANET ve POLONEZ, Yerel Zincirler Buluşuyor Fuarı'na Katıldı...

DANET’in resmi sponsor olduğu, gıda sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Yerel Zincirler Buluşuyor Ankara 2024 Fuarı; Organize gıda perakendesine hizmet veren üretici ve tedarikçi firmalar ile Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na üye zincir marketleri bir araya getirdi. Bu buluşma, yeni sektörel iş birliklerini inşa etmek ve mevcut ortaklıkları güçlendirmek adına büyük önem arz ediyor.

16 Ocak 2024 Salı

Kırmızı et arzında sorun devam ediyor

"Besilik ithalatında KKDF kaldırılmalı" Yücesan, işlenmiş et ve et ürünleri faaliyetinde bulunan firmalara ithalat kolaylığı getirilmesi önerisinde bulunarak, şunları kaydetti.

16 Ocak 2024 Salı

Mezbaha atıklarının bertaraf edilmesi

Mevcut mezbahaların şartlarını iyileştirmek, gelişen teknolojik yenilikleri takip ederek teknik bilgileri güncel tutmak.

16 Ocak 2024 Salı

Et ve et ürünlerinin muhafaza yöntemleri

Muhafazanın amacı gıdaların bozulma ve kokuşmalarını önlemektir. Bozulma ne şekilde olursa olsun bozulmaya neden olan en önemli etkenlerden bir tanesi mikroorganizmalardır.

16 Ocak 2024 Salı

ESK Taze ve Dondurulmuş Karkas Et Satışına Başlıyor

Et ve Süt Kurumu'nun 25 Mart Cumartesi günü duyurduğu taze ve dondurulmuş karkas et satışına dair usul ve esaslar kurumun web sitesinde bugün yayına alınmıştır.